Tuotetuki

Uima-altaan talvisuojaus ja -huolto 

Tämä on yleiskuvaus altaan sulkemisesta talveksi. Tutustu myös omaa laitteistoasi koskeviin erillisiin ohjeisiin. Uima-allas tulee sulkea, kun veden lämpötila laskee alle +10°C.

Maa-altaat

1 Puhdista allas huolellisesti pohjaimurilla. Hankaa tarvittaessa lika vesirajasta altaan seinästä, jottei lika pääse värjäämään allasmuovia. 

2
Testaa vesi ja säädä pH tarvittaessa (ideaali 7,2-7,6). Mikäli kloori on laitettu pintaventtiilin koriin, tulee veden kierron olla käynnissä keskeytymättä vähintään 12 tuntia ennen sulkemista. 

3
 Vastavirtahuuhtele hiekkasuodatin vähintään kaksi minuuttia varmistaaksesi hiekan kunnollisen puhdistumisen. Jäljelle jäävä lika nimittäin muodostaa kovan kakun, jota voi olla erittäin vaikeaa saada poistettua. 

4
 Tyhjennä kaikki ulkona olevat laitteet vedestä kiertämällä auki poistotulpat. Tärkeää! Varmista, että lämmönvaihdin, lämpöpumppu, aurinkopaneelit ym. ovat täysin tyhjiä vedestä. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut lämmittimet jne. tulee tyhjentää vedestä vaikka ne olisi asennettu lämpimään tilaan korroosiovahinkojen estämiseksi. Pumpun moottori ja muut herkät sähkölaitteet irroitetaan ja säilytetään kuivassa sisätiloissa. 

5
 Vaihtoehto 1 (kun pumppu on asennettu vesitason alapuolelle): Alenna vesitaso pintaventtiilin alapuolelle. Kun pumppu on otettu pois, anna pintaventtiilistä tulevan putken olla vapaana siten, että mahdollinen sadevesi valuu pois. Muussa tapauksessa vettä kerääntyy pintaventtiiliin ja se voi jäätyä rikki.
   Vaihtoehto 2 (kun pumppu on asennettu vesitason yläpuolelle): Pidä vesitaso ja tulppaa pintaventtiili ja tuloventtiilit talvitulpilla. Poista pintaventtiilistä uimuri ja sihtikori ja täytä solumuovilla (styrox), joka ottaa vastaan jään laajenemisen. Tärkeää! Talvitulppia ei saa käyttää, jos pintaventtiilistä ja tuloventtiileistä tulevia putkia ei saada tyhjennettyä.

6
 Irrota valaisimen lamppuosa ja sijoita painon kanssa pussiin altaan pohjalle tai vaihtoehtoisesti altaan reunalle. Jos lamppu asetetaan altaan reunalle, tulee huolehtia siitä, ettei kukaan pääse systyttämään sitä vahingossa, koska ilman vesijäähdytystä lamppu palaa rikki. 

7
 Irrota venttiilit konehuoneesta ja säilytetään jäätymättömässä paikassa.

8 Lisää levenpoistoa veteen pullon ohjeiden mukaisesti.

9 Peitä allas Folkpoolin talvipeitteellä tai talvilevyillä. Talvipeite ja -levyt kestävät lumikuormaa 30-50cm riippuen sen kosteudesta. Isommat määrät tulee poistaa. Myös allaskatto toimii talvipeitteenä. Huomioi, että allaskatto ei kestä isoja lumikuormia (> 40kg/m2). Allaskatto on hyvä pitää melko lumettomana poistamalla lumi pehmeällä harjalla. Muita allaspeitteitä ei saa käyttää talvella.

Maanpäälliset altaat (Folkpool Garden-tyyppiset)

Folkpool suosittelee, että maanpäälliset altaat tyhjennetään lähes maantasoon, jättäen kuitenkin aina n. 30 cm vettä allasmuovialtaisiin. Kun jäljelle jätetään 30 cm vettä, on lamppu vedentason yläpuolella, mikä estää sen sen rikkoutumisen jäätymisen johdosta. Jos vesitaso kuitenkin pidetään ylhäällä, tulee käyttää ns. Folkpool-jäälohkoja (esim. 4 x 8 m allas vaatii n. 36 jäälohkoa, jotka asetetaan "ristiksi" vastakkaisten nurkkien välille). HUOM! Folkpool ei kuitenkaan takaa tällä menettelyllä täydellistä jäätymissuojaa, eikä takuu koske jäätymisvaurioita, koska kaikista mahdollisista jäätymisolosuhteista ei ole kokemuksia. Lamppu irrotetaan ja asetetaan painon kanssa pussiin altaan pohjalle.

Talvilevyt

Parhaan suojan altaalle, ihmisille ja eläimille antaa Folkpoolin talvilevyt. Jos käytetään pressua, tulee sen kellua löysästi veden pinnalla ja jäätyä siihen. Muita allaspeitteitä ei saa käyttää talvella.

Talvipeite

Folkpoolin talvipeite on tehty erittäin vahvasta kudoksesta, joka päästää veden läpi. Peite kiristetään altaan päälle vahvalla kuminauhalla. Talvipeitettä voidaan käyttää standardiallaspeitteen tapaan ympäri vuoden.

Jos olet epävarma tai sinulla on lisää kysyttävää, niin ota yhteyttä lähimpään Folkpool-jälleenmyyjääsi.