Tuotetuki

Mitä teen, kun uima-altaani vesi ...?

 

...on vihertävää?

Tämä useimmiten johtuu levänmuodostuksesta, jonka voi varmistaa kokeilemalla altaan seinäpintaa; jos se tuntuu liukkaalta, kyse on levästä. Ongelman ratkaisemiseksi, tee shokkiklooraus ja käytä tarvittaessa levänpoistajaa. 

Shokkiklooraus: n. 200 g /10 m3. Sekoita Aktion-Shokkia (Aktion-Shokki on Folkpoolin tuotenimi helposti sekoittuvalle kloorijauheelle) isossa astiassa lämpimään veteen ennen annostelua, kaada sitten sekoitus altaaseen. Aktion-Shokki-jauhetta voidaan annostella myös suoraan lämpimään allasveteen, kunhan kunnollinen leviäminen varmistetaan. HUOM! Pohjaan jääneet kokkareet voivat aiheuttaa allasmuovin valkaistumista.

...on sameaa?

Korkea pH-arvo voi tehdä vedestä "maitomaista", varsinkin jos alkaliniteetti on myös korkealla tasolla ja vesi on kalkkipitoista. Säädä pH-arvoa alemmaksi ja mahdollisesti myös alkaliniteettia. 

Myös suodattimen läpäisevät erittäin hienot partikkelit saattavat tehdä vedestä sameaa. Suorita hiekkasuodattimen takaisinvirtaushuuhtelu ja käytä Super-Flokkia paremman suodatustuloksen aikaansaamiseksi.

...on värilllistä (ei levää)?

Punaruskea väri johtuu raudasta vedessä. Mustanruskea väri johtuu korkeasta mangaanipitoisuudesta. Sinivihreä väri johtuu kuparipitoisuudesta. 

Korjaustoimenpiteenä suorita shokkiklooraus (ks. ohjeet yllä) ja käytä sen jälkeen Super-Flokkia sitoaksesi kyseessä olevat aineet isommiksi hiutaleiksi, jotta ne jäisivät hiekkasuodattimeen ja siten takaisinvirtaushuuhtelun avulla viemäriin. 


Järjestelmässä mahdollisesti olevat kupariputket saattavat saostaa kuparisuoloja, jos pH on matala ja klooripitoisuus korkea. Tämä saattaa jopa värjätä hiuksia. Näin ollen kupariputkia ei suositella käytettäväksi uima-altaissa.

...tuoksuu voimakkaasti kloorilta?

Voimakas kloorin tuoksu johtuu korkeasta sidotun kloorin (klooriamiini) määrästä. Suorita shokkiklooraus (ks. ohjeet yllä), jolloin sidottu kloori vapautuu. Vapaa kloori normaalipitoisuuksina ei tuoksu. 

...ärsyttää silmiä uidessa?

Silmien ärsytys johtuu useimmiten väärästä pH-arvosta. Tarkista ja säädä pH-arvo välille 7,2-7,6. Myös klooriamiinit (suuri sidotun kloorin määrä) saattavat ärsyttää (ks. kohta yllä).