Porealtaat

Hyviä neuvoja porealtaan ostajalle

Kuvittele kotiisi oma ulkoporeallas. Käytössäsi on aina mahdollisuus rentouttavaan kylpyyn juuri silloin, kun se sinulle parhaiten sopii. Se on itse asiassa helpompaa kuin uskotkaan ja mukavampaa kuin osasit kuvitella. Folkpoolin ulkoporealtaat on helppoja asentaa, käyttää ja niihin on helppo ihastua.

 

Loppuun asti mietitty tuote

Meidän porealtaamme on rakennettu pohjoisiin oloihin sopiviksi ja ne on aina varustettu puhdistusjärjestelmällä, hierontasuuttimilla ja valoilla. Kaikki altaamme ovat hyvin eristettyjä energiatehokkuuden varmistamiseksi ja ne on aina varustettu lämpökannella. Tarvitaan ainoastaan tasainen alusta, sähkönsyöttö ja vettä vaikka puutarhaletkulla. Sen jälkeen voidaan aloittaa nauttiminen.

Valitse hyvä paikka altaalle

Monesti paikka asettuu luonnostaan olemassa olevan tilan mukaan terassilla. Toisinaan jossain tontin alueella saattaa olla kotoisan oloinen nurkkaus, mutta on hyvä muistaa, että on eduksi mitä lähempänä taloa allas on. Varsinkin talvella allasta tulee käytetyksi enemmän ja spontaanisti, kun ei tarvitse ottaa kuin muutama askel ulkona päästäkseen altaaseen.

Altaan asennus

Allas toimitetaan valmiina kokonaisuutena ja se on helppo asentaa. Ammattitaitoinen sähköasentaja kytkee sähkönsyötön vikavirtasuojan kautta. Kiinteää vesiliitäntää ei tarvita, vaan veden täyttö tehdään esim. puutarhaletkua käyttäen.

Altaan perusta

Kaikessa yksinkertaisuudessaan ulkoporeallas vaatii alleen tasaisen ja jäykän pinnan, joka kestää altaan painon, tyypillisesti puuterassin tai kivipihan. Jos allas perustetaan nurmikolle, täytyy altaan alta poistaa maata 10-20 cm ja täyttää tilalle karkeaa soraa, joka tasoitetaan ja tampataan kovaksi. Sorapedin päälle kun asettaa vielä polystyreeni-eristelevyt, saadaan helposti ja edullisesti lisäeristys maan suuntaan ja suoja altaan pohjalle. Allas voidaan myös upottaa terassiin. Kun upotetaan allas puoleen korkeudestaan, helpottuu siihen nouseminen, eikä erillisiä portaita tarvita. Täytyy vain muistaa jättää pääsy altaan huoltoluukkuun.

Allasvarusteet

Altaaseen nousemiseen ja sieltä poistumiseen on olemassa erilaisia portaita mistä valita. Lämpökansi itsessään ei ole kovinkaan painava, mutta sen käsittelyä – varsinkin yksin - voi helpottaa kannennostimella. Kannennostimiakin on useita erilaisia mistä valita.

Altaan hoito

Desinfioi vesi lisäämällä ruokalusikallinen klooria jokaisen kylpykerran jälkeen ja anna kannen olla auki ainakin 15 minuuttia annostelun jälkeen. Tarkista pH-arvo tasaisin väliajoin. Kloorin tehon kannalta on tärkeää, että pH-arvo on oikeissa rajoissa. Suodatin tulee poistaa ja pestä kerran kuukaudessa. Vesi vaihdetaan kokonaisuudessaan kaksi – neljä kertaa vuodessa, kun kylvetään yksi – kolme kertaa viikossa

Energiankulutus

Vuotuinen energiankulutus riippuu siitä kuinka usein ja kuinka kauan kylpee, missä päin maata asuu ja kuinka hyvin eristetty allas on käytössä. Keskikulutus liikkuu n. 3000 kWh paikkeilla vuodessa, jos kylpee pari kertaa viikossa, altaan lämpötila on 38oC ja alueen vuotuinen keskilämpötila on n. 5-7oC, joka vastaa ihan eteläisintä Suomea.

Ylläpitokustannukset

Myös ylläpitokustannukset ovat ulkoporealtaissa melko alhaiset. Kemikaalit, mittaliuskat ja uudet suodattimet maksavat vuositasolla n. 90-180:- € mallista riippuen. Mutta jos mukaan lasketaan kylpemisen yhteydessä nautiskellut juomat, kasvaa summa tietysti hieman.

Helppo asennus

• Allas sijoitetaan tasaiselle alustalle, kuten puuterassi tai pihakivetys
• Ammattitaitoinen sähkömies kytkee sähköt vikavirtasuojan kautta
• Veden täyttö puutarhaletkulla

Helppo hoito

• Annostele vähän klooria jokaisen käyttökerran jälkeen
• Tarkista ja säädä pH-arvo kerran viikossa
• Pese suodatin kerran kuukaudessa
• Vaihda vesi 2-4 kertaa vuodessa, jos kylvet 1-3 kertaa viikossa.